duminică, 30 octombrie 2011

In vazul lumii...!

   Sa va ajut deci a intelege ce o sa postez eu aici..si,de ce o sa postez !Asa cum,de la natura,am un caracter care prinde mincarimi foarte repede,pai am prins mincarime la anuntul ca exista un nou proiect,si ce proiect....!Primeam o noua provocatie,trebuia s-o fac pe scenaristul,pe regizorul (si,de parca nu-mi era deajuns),pe actorul.Sa vedeti deci ce amintiri frumoase am scos din asta...m-a multumit oarecum sufleteste.Aici o sa aveti ridicola mea creatura...o creatura insa destul de vie astazi printre familiile acestei tari (sa mai mentionez...era vorba despre teatru social :) )!
     Prefata :
 In pragul zilei de nastere,Ion lupta intre a intelege ce totusi conteaza cel mai mult pe lumea asta: familia sau banii, bunastarea financiara sau linistea sociala.In primul act sunt cristalizate partial pregatirile pentru ziua lui Ion(sunt pregatiri efectuate de catre cele doua surori: Lenuta si Mariuca); dependenta fata de alcool a tatalui,se accentuiaza lipsa mamei in familie(treaba gospodareasca ajunge pe umerii celor doua fete).Spre finalul I-lui act are loc o cearta telefonica intre parinti iar drept rezultat familia,chiar in ajunul sarbatorii amintite,se pomeneste intr-o situatie dificila,se incepe a folosi posterul (fiecare din actori va scrie..conform scenarului,cite un cuvint care ar determina o stare anume ;ex:dezamagire,trisete,plictiseala etc.) ,Ion ramine singur pe scena,monologheaza...,scrie "singuratate" pe poster si lasa si el scena,care ramine citeva clipe singura..intretinuta de atmosfera unei piese linistite.Actul II debuteaza cu felicitari si dialoguri in sinul familie...toti iau dejunu,parca nici nu ar fi existat problema iscata seara.In timpul dejunului suna telefonul,Lenuta raspunde-era mama care anunta o surpriza.Lenuta lasa impresia ca ar vorbi cu un vechi prieten..revine vesela la masa...si raspunde scurt ca era un amic!Tatal si Ion pleaca de pe scena...raminind fetele care fac pregatiri pt cina...discutind si zimbind adesea.Spre seara vin Ion si tatal..care fusese sa-l invete pe Ion a merge pe bicicleta..se pregatesc pt cina.In timpul cinei se aude latrind in curte catelul..Lenuta sare ca arsa..iese in intimpinare...si revina in camera cu mama...!Deznodamintul reliefeaza rezolvarea problemei..are loc explozia de emotii...familia se reuneste...Ion se ofera sa mearga la bucatarie sa aduca bucate..aici el monologheaza citeva clipe..apoi alaturindu-se la ai sai...!Familia regasita incheie..scriind  pe un poster nou...cuvinte noi,care contravin situatie.Dupa scurtele cuvintari...familia ia loc la masa..luind cina in liniste si voie buna :) !                    

     ********************************************************************************

  Pe scena liniste,pornesc sunetele unei melodii care alinta auzul cu linistea lor.
Ion: "Nu a mai ramas deci prea mult,maine fac 1o ani... Ei si,ce folos, ce se va schimba,mai corect-cine se va schimba,caci defapt asta-i cadoul ce mi-l doresc...sa se schimbe cineva si ceva.Sa-mi vad tatal de atunci,pe cind aveam cam 7 ani si mama era cu noi,un tata care-mi era erou si exemplu; sa-mi simt mama aproape,s-o pot saruta in fiece seara,sa-i pot ura noapte buna,s-o vad zimbind si toate..toate astea,linga sufletul familiei... . Sa-mi mai vad si surioarele zimbind nu doar cind privesc poza amintirii sau o emisiune umoristica la tv,imi vreau...imi vrea viata cea de odinioara,inca dinaintea plecarii mamei in Italia.Mda Ioane, faci maine 1o ani...;o rugam cindva pe mama sa-mi ia bomboane..azi ma rog sa-mi vina mama acasa,sa readuca acasa inima familiei".
  Citeva clipe liniste (muzica persista cu volumm din ce in ce mai mic).Ion isi vede de treaba pe  scena(aseaza posterul..).Pe scena apare Lenuta trebaluind,il priveste o clipa dupa care-l invita la vorba (in timp ce sterge praful):
-(Lenuta)--Ioanee...!
-(Ion)--(ca trezit din somn)-Ce e...Lenuta?
-(Lenuta)-Ioane,fratioare,maine faci 1o ani,este un cadou naume care l-ai dori de ziua ta?
-(Ion)--(o priveste o clipa,apoi cu regret)-De parca ai putea,Lenuta,tu sa...de parca ai fi in stare s-o aduci pa mama acasa,sau sa-l ajuti pe tata sa iasa din impasul in care a intrat ..sa scape de prezenta necesitatii alcoolului?!
-(Lenuta)..(o clipa de meditatie pentru ambele parti)--Ei,nu trebuie tu Ionele sa-ti faci griji in privinta asta,o sa fie totul bine.Eu insa ma gindeam la ceva care sa te ajute sa te simti omagiat..nu stiu,orice...o serbare sau ceva.
-(Ion)...(privind-o sincer si induiosat)-Dar ce fel de serbare ar fi asta,Lenuta,far`de mama acasa,si cu tata..la fel,plecat undeva departe de noi?!
  (Ion ofteaza,Lenuta il priveste,se induioseaza..apropiindu-se si sarutindu-l pe crestet)
-(Lenuta)--Ei hai Ioane, nu fi pesimist,se vor schimba lucrurile,o sa vezi..tu,acum inca esti copil..nu prea poti intelege viata..
 (Lenuta mai trebaluieste o perioada,dupa care pleaca cu totul de pe scena.Ion ramine din nou singur.Trece tatal in graba,intra grabit sa-si ia o haina .Nici nu-l observa pe Ion.Isi gaseste haina..iar cind da sa iasa,suna telefonul..se apropie impletind picioarele):
-(Tatal)--Aloo ...
-(Mama)--Alo,Gheorghe,buna ziua !
-(Tata)--Aaaa ..Zinaa,buna ziua (sughita)!
-(Mama)--Ce faceti...ce fac copii?
-(Tata)--Facem bine(sughita din nou), nu stiu..sunt pe afara,..tu ce faci?
-(Mama)--Ma indrept spre casa...am terminat de curind serviciul!
-(Tata)--Aaa,azi nu te duce babalicu daa?
-(Mama)...(cu un glas care vadeste jignire )--Gheorghe,de ai de gind sa ne certam iar,eu inchid...
-(Tata)--Da inchide,ca tolc in in vorba noastra nu-i !!
(Intre timp intra Lenuta trebaluind)
-(Mama)--Gheorghe,ce-i cu tine,cine esti..tu nu erai asa!?
-(Tata)--Asa m-ai facut tu si Italia ta!!
(Tatal inchide trintind receptorul.Lenuta-l critica)
-(Lenuta)--Cit o s-o mai tii asa aa,cit timp o sa mai auzim povestea asta,a plecat de dragul nostru acolo!!!
-(Tata)--Nu Lenuta..a plecat c-o vrut sa plece.De dragul vostru trebuia sa ramina,era si aici de lucru..pt amindoi.Ne ajungea cit aveam..
-(Lenuta)--Ura nu calculeaza tata haai,la fel cum nervii incordati nu cugeta niciodata si refuza sa vorbeasca limba ratiunii.
(Lenuta scrie pe poster "Dezamagire" si iese,tatal mormaie.Il observa abia acum pe Ion,impletind cuvintele):
-(Tatal)--Oooh ,Ion,ce faci baiete?
-(Ion)...(Cu privirile in podele)--sunt bine ,tata,sunt bine(o mica pauza..tatal se intoarce si da sa iasa,Ion il opreste):
-(Ion)--Azi trebuia sa ma ajuti sa invat a merge cu bicicleta..mi-ai promis,mai stii?
-(Tata)--(un pic incurcat)--Ahh da,asa e baiete,eu nu am uitat,vezi,nu am uitat..doar ca..am fost ocupat,dar pina de ziua ta..invatam,iti promit..!
-(Ion)--Maine-i ziua mea..tata!
-(Tata)..(parca un pic surprins)--Da..da,asa e..si asta stiam(se scarpina citeva clipe la ceafa..fiind vizibil incurcat)..vezi tu Ioane,vecinul din vale m-a retinut azi si...si..si eu..
-(Ion)...(ii taie vorba)--Lasa tata,invatam noi altadata.
-(Tata)...(mingaindu-l pe cap)--Asa-i baiete,asa-i...
       (Tatal iese de pe scena,Ion raminind din nou..singur!Porneste un fundal sonor!)
-(Ion)--"Lenuta spunea ca-s copil..Dar suunt copil,suunt unul,insa fugarit din marea casa a copilariei de catre griji...de singuratate,de lipse(Ion arunca cu scirba din maini o jucarie,se apropie incet de poster si scrie:"Lipse")..sunt un copil mult prea matur,dar cine sa inteleaga asta..cine ar putea!Nici nu-mi mai amintesc ultima zi din viata lipsita de griji si ginduri triste,sunt mereu plouat de ingrijorari,mi-i frig de mine insumi cind ma gindesc la toate astea.Si totusi,inalt un strigat ce nu va avea ecou,pentru mine totul se reduce la unul si acelasi costum de haine ..costumul in care ma nasc diminetile,in care-mi traiesc amiezile..in care-mi intimpin serile-costumul singuratatii si al lipsei..."
(Dupa citeva clipe scurte de tacere,,,doar muzica foarte incet..pe scena porneste o adevarata forfota..fetele apar si incep a face pregatiri pentru cina).
-(Lenuta)--(zimbind catre Mariuca)--I-ai vazut fata,o Doamne..ce fata lunga a facut..nu se astepta sa ma vada acolo(zimbeste iar..Mariuca face la fel)
-(Mariuca)--Toromacul..e atit de rusinos (zimbeste iar)
(il observa pe Ion..opresc tema pe care dansau zimbetele..si pornesc o una noua..unde-l includ si pe baiat):
-(Lenuta)--Ce faci Ionele..esti gata sa-ti primesti cei zece ani?
-(Ion)--Sunt bine Lenuta...!Mariuca,zi-mi si mie...unde-mi sunt castile...?
-(Mariuca)--Sunt la mine-n camera...o sa le inapoiez mai apoi (ii striga Lenutei,care intre timp se indeparta un pic):Lenutaa,vezi de-i gata acolo..!
-(Lenuta)--Aseaza tacimurile,spune-i lui Ion sa dea o fuga dupa piine..avem putina. (Ion aude..si se pregateste..Mariuca-i da bani...porneste sa iasa de pe scena).
-(Mariuca)--Sa vezi sa fie proaspata.
(Ion mimeaza raspunsul..porneste..dar este strigat din urma)
-(Mariuca)--Ioanee,ia 3..ca deobicei!!
-(Ion)--Ahaaa (deja iesit de pe scena)
(Ion lipseste citeva clipe,intre timp apare tatal..cu dispozitie inalta):
-(Tatal)--Fetele tatei...
(Fetele-l privesc..apoi privesc una la alta)
-(Lenuta)--Hai tata,treci de-ti spala mainile,si trecem la masa.
(Tatal trece dupa tabla,intre timp apare Ion cu painea,revine si tatal...)
-(Tata)..(apropiindu-se de Ion)--Ce faci baiatule...?(ciufulindu-i parul)
-(Ion)--Sunt bine,tata..sunt bine !!
(Mariuca intervine anuntind):
-(Mariuca)--Haii,la masa !
(Trec toti la masa..pe parcurs se discut exclusiv doar despre mincare,cu putine exceptii(ex: da-mi te rog, transmite-mi,cum a fost Ioane azi la scoala etc.)Insa inainte de a incepe masa,Ion aduce la masa si tacimul mamei..asa cum face mereu!!!)
-(Lenuta)--Ioane,eu si Mariuca maine avem de gind sa pregatim o torta,invita-ti ceva prieteni acasa!
-(Ion)--Nu stiu Lenuta,maine pleaca fiecare care si incotro....:Mihai imi zise ca se duce sa-si vada buneii,Cristi si Gherghe merg cu parintii,iar pe restu nu-i invit...sunt din gasca lor doar cind au nevoie de mine!
(Lenuta nu a mai insistat,citeva clipe persista linistea care este curind sfarimata de tipatul telefonului,Lenuta se apropie si raspunde):
-(Lenuta)--Aloo..!
(Intervine glasul mamei):
-(Mama)--Alo,Lenutaa..buna seara,ce faceti?Ai grija sa nu inteleaga careva ca vorbesti cu mine!!!
-(Lenuta)--Luam masa...suntem bine...tu ce faci..(face o pauza scurta..de parca ar fi incomodata sa vorbeasca cu mama de la egal la egal)?
-(Mama)--Sunt si eu bine..asculta atent la mine:
(vocea mamei nu se mai aude,Lenuta lasa impresia ca asculta atent....intervin cuvinte aruncate de catre cei de la masa..care pina acum doar mimau a lua masa..insa acum contribuie si cu sunete(ex:(Mariuca)..Ioane,azi l-am vazut pe Andrei..ce gras este acum!!)intervine iar glasul Lenutei):
-(Lenuta)--Daa,daaa,,o sa fie frumos,si el la fel va ramine surprins,Pe la ce ora..ah,la Chisinau da..pai la cina o sa fie tocmai bine!(Citeva clipe asculta raspunsurile mamei,apoi..:).Da,biine..o seara buna,si noi tot!!
(Lenuta isi reia locul la masa)
-(Mariuca)--Cine-i..iar Mihai??(zimbind pe sub musteti)
-(Lenuta)...(nefiind afectata de ironia Mariucai)--Nu,nu..un prieten vechi,o cunostinta aproape uitata...o surpriza-n viata mea de azi..(Zimbeste tuturor si continua masa)
    Familia finiseaza masa,fetele incep a stringe tacimurile,Ion dispare primul de pe scena,urmat aproape imediat de tata:!
-(Ion)--A fost foarte gustos...!
-(fetele pe rind)--Bine ca ti-a placut...!Macar uneori te vad mancind cu pofta!
-(Tata)--Bune deja de maritis,ce spui Ioane,le cautam cite un print..?(Tatal sughita)
-(Ion)--asta ele sa spuna...(pleaca de pe scena..tatal il urmeaza)
-(Tata)--Sa nu uitati la poarta sa inchideti(pleaca...nimeni nu a raspuns..fetele sting inca masa)
(Atunci cind fetele aproape finiseaza de strins,Ion revine pe scena,cu scopul de a bea un pahar cu apa...fetele aproape ca nu-l observa..se apropie de poster si scrie "Singuratate"..intre timp fetele finiseaza cu masa)
-(Mariuca)--Uff,grea zi azi..eu o sa merg la culcare...
-(Lenuta)--Eu o sa fac la fel..Ioane,sa nu adormi cu lumina aprinsa...ne vedem dimineatza!
-(Ion)--Noapte buna..!
(Lenuta il saruta-n crestet in timp ce Mariuca se apropie de scrie pe poster "Vise"..apoi Lenuta se apropie de poster..scrie "Sperante" si pleaca ambele..Ion raminind din nou singur...se plimba un pic..isi toarna paharul de apa dupa care venise...bea un pic,apoi):
Ion:"Cind sufletul este prea zbuciumat de diverse lucruri,ochii nu mai vad realitatea.Maine fac 10 ani,iar mama..deja al 3-lea an consecutiv va lipsi,insa poate nu o vad eu,poate-s orb eu din cauza zbuciumului,sau poate ochii mi-s flaminzi..dar cum maninca,ce maninca ochii!?(cu glas un pic mai scazut..insa plin de ironie):si ce bine totusi pot vedea lucrurile materiale,ce bine-l vad pe tata cum se zbate-n patima alcoolului..ce bine le vad pe astea...!(o micuta pauza).Mi-i atit de dor,Doamne..atit de dor de imaginea familiei unite..stind la masa..sa fie oare asta foame si a ochilor nu doar a sufletului!?"
(Mai pierde citeva secunde in amortire,apoi se apropie de poster si scrie "Dor"..pleaca lasind scena in amortire!)..
                                           Partea II-a
  (Dimineata,tatal intra primul in camera unde deja era servit ceaiul...Ion este urmatorul care intra)
-(Tata)--Buna dimineata baiete...La Multi Ani!!
-(Ion)--Buna dimineata tata..multumesc !
-(Tata)--Apropii-te...am ceva pentru tine!
(Ion ia loc la masa..linga tata)
-(Tata)--Nu am reusit sa-ti iau ceva..dar ia banii astia..o sa-ti iei ceea ce-ti doresti tu din ei.
-(Ion)..(Priveste o clipa)--Nu trebuie,doar nu-mi lipseste nimic.
-(Tatal)--Lasa Ioane,eu nu am intrebat nimic,tine..
(Ion pune banii in buzunar,intra fetele povestindu-si lucruri in timp ce mergeau spre masa,cind ajung aproape..discutie se sfirseste brusc)
-(Lenuta + Mariuca)--Buna dimineata!!
-(Tata + Ion)--Buna dimineata!
(Fetele-si saruta fratele felicitindu-l)
-(Lenuta)--La multi ani fratioare!
-(Mariuca)--La multi ani..cadoul nostru va veni mai tirziu la tine..sa nu crezi ca ne-a scapat...
(Iau repede masa..dupa care Ion si tatal dispar de pe scena..ramin fetele care fac pregatiri pt masa festiva.Trec prin diferite teme...timp de citeva clipe..cit amenajeaza masa (deja pt cina)..doua teme de baza fiind cadoul ce urma sa-l ofere lui Ion si faptul ca acestia,Ion si tata..au lipsit de la prinz):
-(Lenuta)--O sa fie asta cam pe la ora cinei..si ca tot vorbim de cina..pe unde or fi fiind Ion si tata..au ratat prinzul..ca si noi de altfel...!?
-(Mariuca)--Eee..si ce frumos o sa fie..!Ai dreptate..nici nu am vazut cind a plecat si ziua de azi..acush e si cina..!
(Apar Ion si tata):
-(Tata)--Fetelor,baiatu nostru azi a invatat a merge cu bicicleta!
-(ambele)--Bravo Ioane...bravoo!!
-(Lenuta)--Nu plecati prea departe..nu mai e mult pina la cina!(In acelasi timp Ion se apropie de poster si scrie :"Schimbarea",apoi iese in urma tatalui care fredona ceva inginind)
-(Mariuca)...Hei,toti ai casei..pe unde ve-ti fi fiind ascunsi..la masaa!
(Vin toti pe scena unde masa-i servita,fetele se tot uita la ceas)
-(Tata)--Asteptam pe cineva??
-(Lenuta)--Nu..nu,ma gindeam doar,cit de repede a trecut si ziua de azi.Pofta mare!
-(Toti)-Pofta mare...
(Se aude catelul)
-(Tata)--Cine sa fie la ora asta..ati pus la poarta??
-(Lenuta)--Nu,nu am pus..o sa ies sa vad..
(Lenuta iese in intimpinare.Se intoarce insotita de mama.Tatal scapa lingura,Mariuca sare de la masa..Ion o urmeaza...imbratisari..tatal se ridica de pe scaun..si doar priveste..)
-(Mama)--Buna seara...Gheorghe (Priveste tinta spre tata..copii toti in jurul mamei)
-(Tata)..(Parca un pic pierdut)--Buna seara...Zina!
(Mama se intoarce catre Ion)
-(Mama)--Ioane,baiatu mamei...La Multi Ani!!!
-(Ion)...(Cu glasul tremurind..plin de emotii)--Maaaaam..
(Alte imbratisari..)
-(Mama)--Ti-am luat cite ceva..o sa te uiti mai tirziu  (aratind spre bagajul pe care ..tatal il ducea de pe scena)
-(Tata)--Sa trecem la masa..fetele au trudit in pregatiri!
(Trec toti la masa..)
-(Lenuta)--Mariuca..a ramas de adus de la bucatarie (Ion o intrerupe brusc)
-(Ion)--Ma duc eu..o aduc eu imediat...lasa Mariuca..o aduc eu !
-(Mariuca)--Mersi Ioane :)!
(Ion merge in "bucatarie"..acolo unde priveste o clipa spre familia..dupa care):
ION--"Viata..este ca o ploaie de sentimente..niciodata nu vei sti care picatura iti va atinge sufletul.Astazi peste familia mea a plouat doar cu fericitele picaturi ale revederii,astazi a inceput sufletul din nou a-mi vorbi.Cadoul visat s-a convertit in cadoul primit iar ochii, si cei ai sufletului,au primit sansa sa-si astimpere foamea ..iar eu ..
(Este intrerupt de glasul tatalui):
-(Tata)--Ion,baiete..ai adormit..sau gatesti acum ??
-(Ion)--Acum vin!!
ION--...iar eu ma bucur ca un copil inconjurat da familia intregita" !
(Ion se alatura familiei...unde ,in timpul cinei..se faceau planuri pentru viitor)
-(Mama)--Am ceva sa anunt...am revenit definitiv..nu mai plec de linga voi!
-(Tata)--Am si eu ceva..sa completez...am revenit definitiv..si nu ma mai intorc la starile precedente..de azi alcoolul va ramine in istorie..dar o sa am nevoie si de ajutorul vostru!!
-(Ion)--Ar fi ceva ce as vrea sa spun si eu: Va multumesc!!
(Se ridica toti de la locurile lor..fac..tinindu-se de maini..citiva pasi in fata..porneste o muzica lenta de fundal)
-(Lenuta)--Imaginati-va deci viata ca un joc in care jonglezi cu 5 mingi in aer..!
-(Mariuca)--Aceste mingi fiind:
-(Tata)--Munca..
-(Mama)--Familia..
-(Lenuta)--Sanatatea...
-(Mariuca)--Prietenii...
-(Ion)--Spiritul..
(Mama)--Daca scapi vre-o una dintre ele..
-(Tata)--Se va zgiriia..
-(Mariuca)--Se va crapa..
-(Lenuta)--Sau chiar sparge..
-(Ion)--Nu va mai fi niciodata la fel..
-(Lenuta)--De aceea este necesara perceperea si patrunderea acestor lucruri..
-(Mariuca)--De aceea este necesar sa lupti,sa te lupti pentru a obtine echilibru in viata..
-(Mama)--Sa te lupti sa ai o viata..
-(Tata)--Deci..sa te lupti sa ai o familie...
-(Ion)--Si nu una oarecare..ci una prezenta acasa pe deplin!
-(Mama)--Si sa nu-ti faci atitea griji in legatura cu viata..
-(Tata)--Oricum nu o sa-i supravetuiesti..
-(Lenuta)--Dar sa nu uiti ca viata nu-i o cursa,ci o calatorie..una ce trebuie savurata pas cu pas..
(Mariuca)--Fiindca ieri a fost istorie iar azi e un cadou..Bucura-te de el!!
-(Ion)--Caci astfel vom ramine noi in memoria timpului..asta va fi imaginea noasta..ca familie,in vazul intregii lumi..!
(Se intorc toti si pornesc inapoi la masuta..Ion se apropie de poster si scrie "ACASA"..apoi se alatura..Mariuca zimbeste,tatal il mingie pe Ion pe crestet...in timp ce muzica rasuna ceva mai tare)!!!



Caci mereu drumul adevarat este drum greu,plin de bolovani ...dar asta e ceea ce conteaza cel mai putin, faptul ce se "odihneste " la umbra altui fapt-ESTE DRUMUL ADEVARAT !
                  ThE EnD...


4 comentarii:

  1. :O Ceea ce ai facu tu aici, prietene, nu este doar teatru, nu e doar literatura, nu doar o reflectie optimista a societatii, nu doar un mit in care avem tendinta sa credem, e mult mai mult..
    E un strigat, un urlet al creatiei, o iminenta imagine a familiei moldovenesti, un strigat al Lapusnei poate, si fara indoiala - un urlet al tau! Ceea ce-mi place este sa invat, din fiecare carte, din fiecare om, din fiecare clipa, din fiecare pata, si ma dezamagesc putin cind dupa ce am acordat timpul unei oarecare ocupatii, realizez ca nu am invatat nimic in urma acesteia.
    Dupa lecturarea acestui "teatru", am invatat ceva..Multumesc amice! multumirile le meriti, nu incerca sa obiectezi..!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu obiectez..mai mult,ai ramas dator ( :) )!Dar totusi,trebuie sa spun si eu ceva (doar eu sunt expertul nu ..si sa nu rizi prea tare,nu uita ca ai vecini care,posibil,dorm)´!Deci..amice,urlet o fi fiind el..dar unul destul de grosolan,destul de neslefuit..corzile mele vocale inca-s prea nedezvoltate pentru a produce ceva cu adevarat sfisietor...dar,timpul trece...si noi la fel!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ion...
    Eu in textul acesta m-am regasit, la fel ca si colegii de scena,daca nu in totalitate sigur pe-aproape...de obicei jucam rolul cuiva, mereu tindem de a fi altcineva, iar aici am fost pusi sa jucam un rol, rolul nostru ascuns, cel de dupa fetele noastre zimbitoare din societate, cel de acasa, unde totul e poate altfel, atit de greu,atit de tabu chiar si pentru apropiati!
    M-am regasit, si in Ion, si in Lenuta,si in Valiusa, si in mama, si in tata...si cel mai mult ma bucura faptul ca am putut sa fiu mindra de mine...in fata intregii lumi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu totusi cred ca te-ai regasit cel mai mult in Ion (mai ales in nume :D:D)! Pai Lenuta..asta era ideia- sa scoatem in profil ceea ce suntem ca parte a societatii,sa ne jucam rolul... si am facut-o.. :) !

    RăspundețiȘtergere